دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، ایران
چکیده
در این مقاله به بررسی رابطه بین تعهد کارکنان بدو ورود و بعد از ورود (یک سال) به سازمان، عوامل مؤثر بر تعهد و ارتباط آن با عملکرد بر اساس الگوی کوهن (2007) پرداخته شده است. در این الگو، زمانبندی تعهد حائز اهمیت است. اولین بخش از این الگو، فرآیند تعهد بدو ورود میباشد که از دو گرایش هنجاری و ابزاری تشکیل شده، و بخش دوم، فرآیند تعهد بعد از ورود است که شامل دو تعهد عاطفی و ابزاری میباشد. نتایج نشان میدهد که گرایش به تعهد هنجاری منجر به تعهد عمیق تر بعد از ورود، یعنی تعهد عاطفی میشود. اما رابطه معناداری بین گرایش به تعهد ابزاری و تعهد ابزاری کارکنان مشاهده نشد. رابطهای قوی بین متغیرهای ارزشها، مشخصات انتخاب شغل، انتظارات شغلی، عدالت و رهبری، جامعهپذیری سازمانی و حقوق و ترفیع و پاداش با تعهد بدو ورود و بعد از ورود به سازمان حاصل شد (به جز رابطه بین ارزشهای فردی و گرایش به تعهد هنجاری، مشخصات انتخاب شغل و گرایش به تعهد ابزاری) و اولویتبندی تأثیر هر کدام از زیر شاخصهای متغیرهای اصلی مشخص شده است. نتایج از وجود رابطه غیر خطی تعهد با عملکرد حکایت داشته و حد بهینه تعهد برای عملکرد مطلوب کارکنان، تعهد سطح متوسط بدست آمده است.
جوانمرد, سیده سعیده. (1391). شناسایی رابطه بین تعهد سازمانی، بدو ورود و بعد از ورود به سازمان و ارتباط آن با عملکرد (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی قزوین). فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391(8), 35-45.
MLA
سیده سعیده جوانمرد. "شناسایی رابطه بین تعهد سازمانی، بدو ورود و بعد از ورود به سازمان و ارتباط آن با عملکرد (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی قزوین)". فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391, 8, 1391, 35-45.
HARVARD
جوانمرد, سیده سعیده. (1391). 'شناسایی رابطه بین تعهد سازمانی، بدو ورود و بعد از ورود به سازمان و ارتباط آن با عملکرد (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی قزوین)', فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391(8), pp. 35-45.
VANCOUVER
جوانمرد, سیده سعیده. شناسایی رابطه بین تعهد سازمانی، بدو ورود و بعد از ورود به سازمان و ارتباط آن با عملکرد (مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی قزوین). فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391; 1391(8): 35-45.