1
استاد دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2
دانشیار دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده
امروزه ترغیب کیفیت در هر دو بخش دولتی و خصوصی امری مهم و ضروری است. بخش خصوصی در مورد به کارگیری الگوها و ابزارهای مدیریتی نسبت به بخش دولتی پیشی گرفته است. بخش دولتی دارای شرایط و ویژگیهای خاص خود میباشد، لذا نمیتواند عیناً از مدلهای بخش خصوصی بهرهمند شود. در کنار ترغیب کیفیت و تعالی، سازمانها همیشه به دنبال ابزاری هستند تا به وسیله آن میزان تعالی عملکرد خود را اندازهگیری کنند. به همین دلیل به سمت مدلهای جامع تعالی حرکت کردند. هدف این مقاله، طراحی مدل تعالی سازمانی و شناسایی ابعاد تعالی در بخش دولتی است تا به وسیله این مدل بتوان میزان بهبود و تعالی عملکرد را در سازمانهای بخش دولتی را اندازهگیری کرد. در این مطالعه، با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا، به مطالعه متون تخصصی و مدلهای مختلف تعالی سازمانی پرداخته و ابعاد تعالی سازمانی در بخش دولتی شناسایی شده است. دادههای تحقیق از بخش دولتی و به روش نمونهگیری قضاوتی هدفمند جمعآوری و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی ابعاد اصلی مدل تحلیل و شناسایی شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد مدل تعالی سازمانی در بخش دولتی دارای دو محور اصلی مدیریت منابع سازمانی و مدیریت ارتباط با شهروندان میباشد.
میرسپاسی, ناصر, معمارزاده, غلام رضا, عالم تبریز, اکبر. (1391). شناسایی معیارهای تعالی سازمانی در بخش دولتی. فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391(11), 1-6.
MLA
ناصر میرسپاسی; غلام رضا معمارزاده; اکبر عالم تبریز. "شناسایی معیارهای تعالی سازمانی در بخش دولتی". فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391, 11, 1391, 1-6.
HARVARD
میرسپاسی, ناصر, معمارزاده, غلام رضا, عالم تبریز, اکبر. (1391). 'شناسایی معیارهای تعالی سازمانی در بخش دولتی', فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391(11), pp. 1-6.
VANCOUVER
میرسپاسی, ناصر, معمارزاده, غلام رضا, عالم تبریز, اکبر. شناسایی معیارهای تعالی سازمانی در بخش دولتی. فصلنامه مدیریت توسعه و تحول, 1391; 1391(11): 1-6.